Dag 73
Dag 73 11-3-11 Wanaka
De tweede dag op rij en weer liggen we te stomen in een warm water bad. Een jacuzzi deze keer. Wie heeft er ooit gezegd dat backpacken en kamperen niet luxe hoeft te zijn? Ons hoor je in ieder
geval niet klagen.
De gloeiwormen van gisteravond waren letterlijk ver te zoeken. Braaf gingen we, zoals ons werd verteld, tegen het vallen van de avond naar de grotten. Zaklampen gereed, geurige sokken en schoenen
weer aan en daar gingen we weer. Een bordje vertelde ons dat het een wandeltocht van 30 minuten was; return. En jahoor, heuveltje op, bospaadje in, glibberend naar beneden, het was zoals vanouds.
Zelfs een hek met: ‘Please return, path heavily damaged' kreeg ons niet klein. Wij klommen erover heen, liepen verder en liepen verder totdat het schemerig begon te worden. Maar wij waren
vastbesloten er te komen. Takken, rotsen, modder kwamen we tegen en het pad werd geen pad meer. Dit bracht ons naar bomen, nog meer bomen, natte struiken en geen pad meer. Nee, we hebben ons best
gedaan maar hebben geen pad meer gevonden, laat staan een grot, laat staan gloeiwormen.
Terug bij de auto zaten er twee meiden pasta te koken. Jahoor en daar hadden wij wel trek in. Twee Israëlische meiden van onze leeftijd, wat toch wel vrij bijzonder is als je nationaliteiten gewend
ben als Duitsland en Canada. We aten een hapje mee, maar het smaakte ‘bah'. Tonijn zat er doorheen en de pastasaus die erdoorheen zat was gewoon ketchup. Maar beleefd aten we ons buikje ronder en
volgden ze ons tenslotte naar de nabijgelegen camping. Dit aangezien zij op een parkeerterrein stonden waar kamperen verboden is. En wij willen dat iedereen netjes op een camping staat en netjes
betaald, want regels zijn regels!!
De volgende morgen was het mistig, koud en regende het. We kookten de eitjes vanuit onze Nissan en gingen op pad. Na 15 minuten pikten we twee lifters op. Helemaal doorweekt stond dit Duitse koppel
in de regen te wachten op een lift. Ja, we waren in een goede bui, dus rij maar mee. De weg bracht ons naar het plaatsje Haast. Haast stond al vanaf 200 kilometer op de borden. Dan mag je toch wel
iets verwachten van dat plaatsje. Stiekem hoopte we op een McDonalds. Maar niets van dit alles bleek waar te zijn aangezien er maar 300 mensen wonen in Haast. Zelfs geen supermarkt. Toch zeiden we
tegen het, saaie, Duitse koppel dat we hier verder gingen zoeken naar een supermarkt, zodat we een reden hadden om ze eruit te zetten. We voelden ons op de vingers gekeken en als je weinig
gespreksstof hebt dan verdien je het om in de regen op straat te worden gezet!
Nee, zo erg was het niet. We zetten ze netjes af bij een bushokje om vervolgens door te rijden, met de nodige haast, naar Wanaka. Na verloop van tijd veranderde het weer van een grijze lucht naar
een blauwe lucht. We reden langs twee enorme meren en we werden omringd door enorme bergen. Bergen met witte watten van mist gecombineerd met ruig rotswerk werd ons nieuwe uitzicht (deze zin
speciaal voor Opa Sneek). Een totale rit van zo'n 300 kilometer en tegen de middag kwamen we aan in het zonnige Wanaka. Een plaatsje met wel fatsoenlijke faciliteiten zoals een grote supermarkt en
een informatie centrum. Hier vroegen we informatie over de bergen die eventueel konden beklimmen in dit gebied.
De Mt. Aspirine, over de 3.000 meter was met gids te beklimmen. Dit voor het schappelijke bedrag van minimaal $2.000,- de man. Wij houden het maar op een hike zonder gids en zonder andere dure
benodigdheden. Welke hike we morgen gaan doen weten we nog niet, hopelijk is het goed weer en lopen we wel ergens tegen een berg aan. We gaan het meemaken.
Na het avondeten, kippenpoten met diepvriesgroentes, vonden we een uitstekende camping. Een camping met hete douches, sauna en twee jacuzzi's. Ideaal en wat een luxe. Voor de tweede dag op rij
liggen we te verweken in een warm bad. We beginnen haast aan deze luxe te wennen. Nee, we hebben het echt heerlijk voor elkaar zo. Plan maken, leuke activiteiten doen gedurende de dag, fatsoenlijk
eten, veel contact leggen met andere mensen, foto's maken, verhalen schrijven, warm slapen en je vooral nergens zorgen over maken. Ja, dat is Nieuw-Zeeland samengevat in een notendop. ‘Je moet
jezelf kietelen, een ander doet het niet voor je', zou m'n moeder zeggen!
Goodbye,
Sander
Het doet me goed, dat julie toch wat geleerd hebben , van wat er op dag 69 is gebeurd en dit zelfs propaganderen. "geweldig".
En dan ook alweer zo'n prachtige zin. met witte watten van mist en ruige rotsen.
Mijn dag kan niet meer stuk. Houden zo
Salem maleikum
De laatste zin roept bij mij een aantal vragen op!
En inderdaad een mooie zin met die witte watten,is dit geen pleonasme of is het dichterlijke vrijheid?
Geachte JF
de mist is niet altijd wit en ook watten kunnen een andere kleur hebben, zoo ook behoeven rotsen niet altijd ruig te zijn. Dus is dit geen pleonasme, maar een prachtige zin, waarin wordt weergegeven hoe de schrijver zijn omgeving ziet., vanuit zijn eigen gevoelsbeleving .
Witte Watten en Ruige Rotsen is alliteratie van de bovenste plank.Kom er maar eens op
Haha, vanaf heden probeer ik minimaal 1 zin van 'alliteratie van de bovenste plank' in mijn verslagen te mengen.
4 April vliegen we van Auckland naar Hong Kong, dus Opa Sneek, komt u dan even een midweekje langs? Dan kunnen we met z'n 3en reizen en dan maakt u een www.OpaSneek.ReisMee.nl aan.
Lijkt mij een top idee!
Dat iets alliteratie is wil niet zeggen dat het geen pleonasme is vriendelijke vrienden.
Maar uhh geen last van de tsunami e hoop ik wat een ramp daar in Japan.
Veilige reis nog .
Bestemd voor de vriendelijke vriend J F
pleonasme is bijvoorbeeld:
Een oude grijsaard kwam een passerende voorbijganger tegen en viel pardoes in het natte water
Een grijsaard = oud
een voorbijganger passeert altijd
en het water = nat
Dus volstaan had kunnen worden met:
Een grijsaard kwam een voorbijganger tegen en viel in het water. Dan weet je wat er gaande is.
Als je de onderhavige zin verwoordt a.v
"de bergen met mist gecombineerd met rotsen", dan weet niemand hoe mooi of het daar was.
Er zijn dus geen overbodige woorden gebruikt.
Tensotte ik geef mijn mening echter graag voor een betere.
vriendelijke groeten
Aan sander en walter
De oude grijsaard moet leven van een karige AOW
Dus de wil is er wel maar het geld ontbreekt om zo'n dure reis te bekostigen en trouwens 4 april moet ik voor controle naar de dokter.
Jammer dus
Bedankt voor de les beste opa.
Blij dat jullie heelhuids beneden zijn gekomen. Wat een hachelijk avontuur!