SanderHillegers.reismee.nl

Dag 36 en 37

Dag 36 en 37 2 en 3-1-11 Bounty

Dit waren de laatste dagen twee dagen op Bounty en tevens de laatste van de eiland-hopping. En wat was het een groot succes. Mana, het eerste eiland, zal ons het meeste bijblijven vanwege de mensen. Malooloo, het tweede eiland, was een goed herstel-eiland waar we goed konden uitrusten en Bounty, het derde en laatste eiland, is gewoon prachtig vanwege het rif.

Dag 36 kan worden samengevat in twee momenten. Na het diner gingen we onder leiding van onze Canadees-Australische vriend en een Engelse dame naar de zonsondergang kijken. Daarvoor moesten we eerst naar de andere kant van het eiland lopen en dat bedraagt een kleine tien minuten. Aangekomen op een klein stukje strand zagen we een regenachtige zonsondergang, niet alleen in de verte maar ook waar we stonden. Geen regenbuitje maar een tropische regenbui. Geen probleem, normaal gesproken,maar ik had m'n tas inclusief camera en laptop bij me. Onder een boom was ook niets veilig en met tas en al rende ik terug naar de dorm waar ik diep ongelukkig mijn tas opende omdat ik dacht dat alles doorweekt zou zijn en niet meer zou werken. Ik zag m'n hele leven voorbij flitsen, maar op een paar spetters na was alles in orde gelukkig, pfffiew.

Moment nummer 2 was In de nacht. Ikmoest naar het toilet en toen ik terugkwam sloot ik de deur en was het pikdonker. Ja, ga dan maar eens op zoek naar je bed temidden van 10 slapende mensen. Bedden tellen; en uit mijn hoofd had ik het vierde bed van rechts. Met handen en voeten ernaar toe gekropen en m'n bed gevonden. Ik wilde m'n deken pakken maar in plaats van het deken greep ik het been van onze Canadees-Australische vriend vast. Ooops, een bed te ver.. De volgende ochtend vroeg ik ernaar, maar hij had niets gemerkt gelukkig.

De volgende dag stond al dagen 1 activiteit op het programma en dat was het ‘rondkajakken' van het eiland. En toen kreeg ik een interessante gedachte die misschien wel achterhaald is, maar ik vond ‘m vrij aardig. Aardig genoeg om op mijn blog te posten zegmaar. Halverwege het eiland bedacht ik me dat het eiland rond was. Logisch. Toen bedacht ik me dat de mensen vroeger dachten dat de aarde plat was. Nee dat is niet waar, de aarde is rond, dat weten we allemaal. De aarde bevindt zich in de ruimte die zogezegd oneindig is. Niemand weet hoe groot, hoeveel lichtjaren, hoeveel miljarden kilometers de grootte ervan is. Maar waarom is de ruimte niet rond? Filosofisch of simpel gedacht?

's Avonds speelde we pool met de Fiji en wat toeristen. Iedereen een dollar inleggen en moge de beste winnen. Aangezien ik graag opschep en slechte, negatieve dingen schrijf over andere mensen, nam ik de prijzenpot mee naar huis waar we welgeteld een grote fles water van konden kopen. Klasse en kassa!

Morgen wordt een regeldag; we gaan terug naar de ‘main-land' waar we weer naar het vliegveld gaan om onze ticket naar Nieuw-Zeeland te regelen. Ook hebben we eindelijk gratis en goed internet dus dan ga ik m'n blog even goed onder handen nemen. Veel foto's uploaden en een back-up maken van alles, we moeten de financien regelen.. oftewel we hebben het zwaar hier. Hopelijk krijgen we morgenochtend de kans om nog even een frisse snorkelduik te halen om vervolgens afscheid te nemen van de eilanden, snik.

To main land,
Sander

opa sneek

natuurlijk is de ruimte rond, dat is zo klaar als een klontje (een klontje is echter vierkant)Dus neem maar van mij aan, dat als je in fiji opsteigt, en alsmaar rechtdoor omhoog vliegt kom je uiteindelijk weer in fiji trerecht. 't Kan even duren en wellicht maak je het dan niet meer mee, maar het is wel zo.. Goede reis naar Nw.Zeeland.

Hoewel ik je verhalen nog lang niet zat ben zou ik toch ook wel weer eens iets van Walter horen. Misschien zie je hem nog.

doei, doei