Dag 27
Ja morgen is de dag. De dag dat we onze reis weer echt kunnen gaan voortzetten en een hoofdstuk kunnen afsluiten. Laten we het erop houden dat de hoofdstukken vanaf nu alleen maar beter worden!
De antibiotica-boys uit Nederland zijn er weer. Walter was vrij snel hersteld en had last van wat ongemakkelijke bijwerkingen. Met mij gaat het elke dag een stapje beter en het hoesten ebt ook
beetje bij beetje weg. Ik heb geen koorts meer in sinds weken slik ik geen paracetamol. Het enige wat er nog aan schort is de energievoorraad, maar dat schijnt tijd nodig te hebben. Maar dat hebben
we hoor, tijd zat.
Gisteravond stond er opeens een grote koffer geparkeerd in ‘onze villa'. We slapen in een ‘dorm' dus dat betekent dat er 6 bedden staan en dat er dus 6 mensen kunnen slapen. Alleen was het al weken
zo rustig dat we deze ‘villa' als ons paradijs beschouwden. Feest was dus over en we speculeerden hevig over de persoon van de koffer; we keken er nog net niet in. Tegen de avond; ik lag languit op
bed te internetten en Walter stond de douchen toen de deur openging. Er kwam een verlegen Zuid-Koreaanse jongen binnen. Walter had zich voorbereid op een mooi Fijiaans meisje, gooide de douche uit
en verwelkomde de nieuwe gast op zijn manier.. Ongemakkelijk en ontdaan ging hij op zijn bed zitten.
Uiteindelijk een hele aardige gast die 6 maanden in Nieuw-Zeeland studeerde en op een doorreis is naar New York. Aangezien wij heel erg uitkijken naar Nieuw-Zeeland liet hij ons veel foto's zien en
gaf ons goede tips. Dat brengt me op het volgende verhaal en dat is een beetje ingewikkeld. Maar in een ver verleden schijn ik meester te zijn geweest, dus volgens mij moet ik dat wel kunnen
uitleggen.
Op 7 februari vliegen wij van Fiji terug naar Brisbane, Australie. Vervolgens hebben wij dan nog een kleine maand in Australie, waarna we, 2 maart, van Brisbane naar Nieuw-Zeeland vliegen. Alleen
het punt is dat de hele oostkust van Australie nog lijdt onder de ‘floodings'. Dus wat wij willen doen is Australie skippen en rechtstreeks naar Nieuw-Zeeland om daar 2 maanden te verblijven.
Na het gebruikelijke busritje naar de supermarkt van Nadi, stapten we in een andere bus naar het vliegveld om te kijken of we daar de ticket van Fiji naar Brisbane kunnen omzetten of eventueel ons
geld terug kunnen krijgen. We stapten het kantoortje binnen van Pacific Blue waar we nul op het rekest kregen. Zij vliegen niet op Nieuw-Zeeland, alleen op Australie. Het enige wat ze voor ons kon
doen is ons een tegoedbon geven voor een andere vlucht naar.. Australie. Dat is dus wat we niet willen.
Nu wordt het nog ingewikkelder want op 2 maart hebben we dus de vliegreis van Brisbane naar Nieuw-Zeeland gepland met Qantas. We stapten dat kantoortje binnen en we vroegen of we de ticket konden vervroegen of eventueel de vlucht konden wijzigen van Fiji naar Nieuw-Zeeland en dat ging ze navragen bij het hoofdbureau, jawel, te Amsterdam. Maar dat gaat waarschijnlijk tot woensdag duren voordat we er antwoord op zullen krijgen, maar we zijn benieuwd. Hopelijk lukt het en kunnen we 2 maanden Nieuw-Zeeland ervaren.
Oke, heel veel tekst voor weinig vermaak, maar daar zijn we dus het grootste deel van de dag mee bezig geweest. De temperatuur en de luchtvochtigheid maken het regelen van kleine dingen tot een hoofdtaak van de dag. Ik begin meer en meer te begrijpen waarom ze hier Fiji-time hebben geintroduceerd. In de avond gingen we met onze nieuwe Zuid-Koreaanse vriend eten bij het vertrouwde ‘Travellers Beach' waar we, eindelijk, voor de laatste keer dineerden. De Zuid-Koreaan ging me overhoren over de menukaart en tot zijn en mijn grote afschuw weet ik alle prijzen uit m'n hoofd.. Au.
Als toetje, al vier dagen op een rij, worden we altijd getrakteerd met de mooiste zonsondergang. Om 20.00 uur gaat altijd de zon onder en om 19.45 uur sta ik altijd gewapend met mijn camera op het strand en half in de zee. Gister heb ik met gevaar voor eigen leven een paar mooie shots gemaakt, half in het water en de camera centimeters boven het water. Camera was een keer nat geworden dus toen liet ik het er maar bij. Maar elke avond is de zonsondergang weer anders, maar zo mooi. Ik geniet er elke keer weer met volle teugen van. Kijk maar eens bij de foto's!
Morgen staat er dus een 11-daagse eilandtour op het programma waar we 3 eilanden gaan bezoeken. We zijn van plan om heel veel te chillen, veel te snorkelen, volleyballen, voetballen en goed eten. Ook hoop ik op veel zonsopkomsten en -ondergangen.
Let the game begin,
Sander
In de verhalen gebeuren toch een aantal dingen die alleen sander blijkbaar meemaakt :)
Tja Walter, het is nou eenmaal Sander zijn log... voor jouw verhalen openen we jouw reislog wel hoor :)
Veel plezier straks tijdens de rondreis op Fiji!
Genoten van de verhalen van de eilanden en de foto,s jullie alvast een goeie reis gewenst naar Nieuw-Zeeland, en ben nou al benieuwd naar de verhalen, veel plezier.
Groetjes.