Dag 22
Geen ziekte en zeer verhalen wil ik meer schrijven. Avonturen, ontmoetingen en bijzonderheden wil ik beschrijven. Sterker nog dat ga ik beschrijven. Niemand zit te wachten op weer een ‘blabla ik-ben-zielig' verhaal. Actie!!
Vandaag voel ik mij verrassend goed. Zo goed zelfs dat ik zing. Van Walter mag ik het niet van de daken schreeuwen, dat ik me vandaag beter voel, maar toch doe ik het. Ik weet dat mijn gezondheid
momenteel nog wisselvalliger is dan het weer in Nederland, maar nu ik mij goed voel, neem ik het ervan.
Ondanks de gezondheid kunnen we het leven op de Fiji wel waarderen. Zelfs de Fiji-time voelt ergens wel heel erg goed. Relaxed, neem je tijd en pluk de dag. En de afgelopen dagen zijn er toch wel
wat grappige dingen gebeurd die ik nog niet heb beschreven.
Zo waren wij laatst op het strand, op zoek naar een plekje in de schaduw. Nergens een plek te vinden en we liepen terug. Totdat we een heerlijk plekje zagen, weliswaar voor een resort, maar het was
gemaaid gras op 5 meter van het strand, heerlijk in de schaduw. Zo blij als een kind, vouwde ik mijn handdoek uit en ging liggen. Lekker die schaduw.. totdat ik eens ging kijken onder wat voor 'n
boom we eigenlijk lagen. Jahoor.. een palmboom met volwassen kokosnoten. En als je die op je hoofd krijgt.. Au.
Vandaag was nog het meest bizarre van alles. Eigenlijk niet grappig, maar ook weer wel. Dit stukje is niet echt geschikt voor de jongere lezers onder ons. Wij gingen vanmiddag rond 13.00 uur
lunchen bij ‘Travellers Beach'. Dat is een resort, op 3 minuten loopafstand van ons hutje, aan het strand, waar ze uitstekend en goedkoop eten serveren. Wij hebben daar zo goed als vaste plekken,
maar deze keer was de plek bezet door een wat oudere man. Nouja, Walter gooide er tweemaal ‘BulaBula, how are you?' uit en verder niks aan de hand. Dachten we in ieder geval.
Standaard gesprekje kwam op gang, waar hij vandaan kwam en wij. Hij was op Fiji geboren maar woonde nu in Australie. Hij was hier weer even op vakantie. Wij zeggen; ‘we are from Holland'. Vervolgens zegt hij ‘I like to taste some dutch meat'. Walter ging instinctief de menukaart halen en ik met m'n suffe hoofd dacht het niet goed verstaan te hebben. Standaard vraag nummer 2 stelde ik maar; ‘Where are you staying?' En tot mijn grote afschuw antwoordde hij ‘Just here and tonight you are my dinner in my room'. Tot slot kwam Walter ein-de-lijk aangelopen. ‘We moeten hier weg'. En ver, heel ver ervandaan gingen we zitten... bah.
Het laatste wat ik kan vertellen is dat de prullenbak na 3 dagen eindelijk werd geleegd. Man, man, man, wat was hij goor. Sinaasappel-, ananas- en limoenschillen lagen erin weg te rotten, gecombineerd met nog heel veel meer lekkers. De schoonmaakster ging zelf bijna van der stokkie en toen ze alles had opgeruimd rook alles naar vieze, rotte schil. Uiteindelijk dweilde ze alles en rook het naar schoonmaakcitroenen die niet verrot waren.
Ik hoop dat Walter geen gelijk krijgt en dat mijn gezondheid vanaf vandaag niet meer zoals het Nederlandse weer zal zijn. Nog een weekje rusten en dan nog anderhalve week Fiji zien, is mijn plan!!
Bula Bula,
Sander
San,
That's the spirit! Vanaf nu gaat het echte avontuur beginnen.
x
Hee!!
Dát klinkt erg lekker.. behalve die maffe Fiji/australiër dan!
Laat maar de gezellige verhalen of nee, avonturen komen!
Veel plezier met het, er naar toe leven alvast :)
Go Sander Go!
Vandaag heb ik voor het eerst al je verhalen gelezen. Wat hebben jullie ongelooflijk veel meegemaakt in 3 weken. Ik heb zoals gewoonlijk weer ontzettend genoten van al je verhalen. Morgen heb ik met je moeder een high tea bij het hof van Alkmaar en zullen we natuurlijk uitgebreid over je reisverhalen praten. Ik hoop dat je zo snel mogelijk weer de oude bent en dat jullie vanaf nu een optimale gezondheid zullen hebben. Ik wens jullie heel veel plezier en dat jullie maar ongelooflijk mogen genieten van deze geweldige reis. Een hele dikke knuffel en groetjes van John.
Hoi ik lees en hoor je verhalen spannend allemaal. hopelijk na al het ziek en zeer (Dit was natuurlijk een test ) nou geslaagd hoor vanaf deze kant., is het tijd voor ontspanning en nieuwe avonturen. wij moeten ook wat te volgen hebben hier in het weer aan het regenen nederland . trouwens wel knappe dokters die in een oogopslag kunnen zien dat het een bacterie is gelukkig woont hij niet hier , had ik geen werk meer , maar nog heel veel plezier samen
Hoi Len,
Ja knappe doctoren hier inderdaad. Nee hij heeft gezegd dat het een bacterie is, na wat bloed te hebben afgetapt. Precies kon hij het niet zeggen, want dan moest er veel worden afgetapt en worden opgestuurd naar het ziekenhuis en dan worden onderzocht. Dus je hoeft niet te vrezen voor je werk.
Maar de doctoren hier werken mbv Fiji-time dus ik hoop dat hij nu de juist anti-biotica heeft gegeven. Eerst had ik: Cephalexin 500 mg en nu: Ciprofloxacin 500 mg.
Misschien zegt het je wat. En je hebt gelijk, binnenkort echte avonturen!!
Hai Sander,
Natuurlijk hoor ik de verhalen van je moeder, maar ik kreeg vandaag de site van haar, zodat ik alles kan lezen en de foto,s kan bekijken.
Ik wens je in ieder geval nog heel veel plezier met de reis die je maakt.
Groetjes José